VERGROOT JE WELZIJN DOOR COACHING 
 

Laad je mentale veerkracht weer op in 2021!

Op dit moment eisen de COVID-19 maatregelen voor een toenemend aantal mensen een psychische tol. Keer op keer moeten we omgaan met nieuwe maatregelen rondom werk, verdere versoberingen van sociaal contact, en het wegvallen van mogelijkheden om te ontladen. Herken jij dit bij jezelf en in jouw organisatie?

Het nieuwe jaar is gestart en er schijnt licht aan het einde van de tunnel, maar we zijn er nog niet. Voor een toenemende groep blijkt het vermogen om wéér aan te passen nu veeleisender dan eerder. We zitten wéér langer thuis, wéér die vakantie geannuleerd, weer kinderen thuis lesgeven terwijl deadlines je in de ogen staren en bij je partner ook. Of je woont juist alleen en ervaart eenzaamheid. Dit moment vraagt veel van ons incasserings- en aanpassingsvermogen.


Veerkrachtvermogen ontwikkelen

Het goede nieuws is dat je mentale veerkracht kunt ontwikkelen. Je kunt als mens of team de competentie om te dealen met tegenslag laten groeien door het inzetten van positief psychologische principes en interventies. Wanneer je mentale veerkracht vergroot, dan nemen je kansen op floreren toe. Dit is een verhoogde staat van welzijn waarin je beter kunt presteren, verbinden met anderen en positieve emoties kunt ervaren. Terwijl je de tegenslag serieus neemt en onderzoekt. Om mensen te helpen met veerkrachtontwikkeling kunnen organisaties medewerkers trainen en coachen. Zodat medewerkers talenten inzetten en vermogen ontwikkelen in het duurzaam omgaan met tegenslag.


Workshop introductie in mentale veerkracht

In de introductieworkshop mentale veerkracht laat ik je kennismaken met de basis van veerkrachtontwikkeling volgens principes uit de positieve psychologie. Naast een uitleg van de theorie is er veel ruimte voor vragen en interactie. Ik denk graag mee hoe met kleine inspanning al resultaten geboekt kunnen worden. Dit is een eerste stap richting vergroten van veerkracht in de persoonlijke- en teamontwikkeling.

De onderwerpen op de agenda zijn introductie in mentale veerkracht, overtuigingen over tegenslag & coping mechanismen, kwaliteiten benutten bij toekomstige tegenslag, en gebruik maken van de mensen om je heen. Ook krijgen deelnemers een uitgebreid werkboek met theoretische achtergrond en om zelf een vervolg te geven aan het vergroten van mentale veerkracht.

Wil je deze introductieworkshop (online) volgen? Of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier.