VERGROOT JE WELZIJN DOOR COACHING 
 

Ik ben Martin

 “Ga uit van het goede en ontwikkel dat!” Dit is waar mijn werk en leven om draait. Vanaf kinds af aan heb ik een fascinatie voor leer- en ontwikkelprocessen bij mensen en in groepen. Ik heb een speelse nieuwsgierigheid en een wil om zaken te doorgronden. Deze combinatie van drijfveren zorgt dat ik anderen, inclusief organisaties, positieve transformaties kan helpen realiseren. Ik ben Martin Dongelmans en ik heb Improve+ opgericht om met mijn passie voor positieve verandering mensen en organisaties verder te helpen."Mijn kernwaarden: Nieuwsgierigheid, betrokkenheid, gelijkwaardigheid en vooruitstrevendheid "

Als coach maak ik graag contact met de hoofdrolspeler in organisaties: jij als mens! Ik word erg enthousiast van positieve psychologie, (persoonlijk) leiderschap en het helpen oplossen van paradoxen en lastige problemen.

Na mijn masters Strategic Management, en Entrepreneurship aan de Erasmus RSM heb ik mij als consultant continu ontwikkeld in adviesvaardigheden, procesbegeleiding en diverse soft skills. Ik houd ervan om het goede gesprek aan te gaan en kan best confronterend zijn. 

Ik heb een afgeronde coachopleiding met NOBCO-EQA accreditatie. Ook ben ik gecertificeerd TMA expert. Ik ben gediplomeerd Lean Six Sigma Green Belt met 5 jaar ervaring in de praktijk. Ik probeer continu de balans te vinden in het aanscherpen en inzetten van mijn analytische en organiserende vaardigheden, naast mijn intuïtieve en coachende vaardigheden. Inzoomen, uitzoomen, en gedrag in de context plaatsen. En altijd gericht op een positieve ontwikkeling starten voor jou.


Dit is de Improve+ filosofie

Weet jij waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen op werk? Ja? Wat goed! Helaas voelen veel mensen zich niet helemaal gelukkig in hun werk. Dat is ook niet gek met alle keuzes, complexiteit en dynamiek in hedendaagse organisaties. Iedereen verdient het én heeft het zelf in zich om meer werkgeluk te creëren! 

Hoe dan? Door middel van coaching om krachten verder te ontwikkelen. Wat sterk naar voren komt in een aanpak waarin positieve psychologie centraal staat. Vandaar de + in Improve+: vooruit op een positieve manier.

Samen met Improve+ ontdek je jouw grootste talenten en drijfveren zodat jij die meer in kunt zetten om werkgeluk te verwezenlijken. Hierdoor kun je meer bijdragen in jouw dagelijkse werk.  


De kracht van positieve psychologie

Positieve psychologie pas ik in coaching toe om twee redenen:

1) Positieve psychologie is gericht op het vergroten van talenten en krachten. In plaats van te richten op het verbeteren van zwakten en de krachten daarbij op de koop toe te nemen. De gedachte is, dat krachten die worden ondersteund door talent nagenoeg oneindig groeien. Wat jou als professional effectiever, gelukkiger en meer betrokken maakt.

2) Positieve psychologie gelooft dat het leven niet alleen draait om het maximaliseren van positieve emotie als korte termijn bevrediging. Ze richt zich op het totale welzijn van mensen. De uitdaging is dus om in een staat van floreren te komen in plaats van een focus op 'happy'. 
Dit betekent dat er meerdere focuspunten zijn. In totaal 5 volgens het model van Martin Seligman - klik op het model voor meer achtergrond:
In de Kennisbank vind je oefeningen om een start te maken met het werken aan jouw toegenomen welzijn en staat van floreren.